Paleolit étrend

Paleo receptek

(0/0)

Az itt következő összeállítással csak azt szeretnénk bizonyítani, hogy a paleo diéta nem egyenlő az ízekről való lemondással: e diétát követve is főzhetünk változatosan. E néhány recept pedig szolgáljon kedvcsinálónak a paleo élethez.

paleo

Francia hagymaleves

Hozzávalók

40 dkg hagyma

1 babérlevél

csipetnyi kakukkfű

10 dkg kókuszolaj

1 ek. darált lenmag (vagy zabliszt)

3 tojássárgája

1 leveskocka

1 kávéskanálnyi só

csipetnyi őrölt bors.

Elkészítése

A kókuszolajat felolvasztom és ráteszem a karikára vágott hagymát.

Sózom, borsozom és megszórom a darált lenmaggal.

Hozzáadom a babérlevelet és a kakukkfüvet.

Felöntöm vízzel és hozzáadjuk a leveskockát.

Felforraljuk és a tojássárgákkal behabarjuk.

Reszelt sajttal tálalom.

Marhasült Stroganoff módra

Hozzávalók:

néhány szelet rostélyos

só, bors, kevés mustár

kókuszolaj

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

10 dkg füstölt szalonna

2 db közepes ecetes uborka

10 dkg friss gomba

2 dl főzőtejszín

1 evőkanál mustár

Elkészítése

A rostélyost sóval, borssal és mustárral fűszerezem, majd kevés kókuszolajon kisütöm őket. Először mindkét oldalukat hirtelen átsütöm, majd a vizet folyamatosan pótolva zsírjukra sütöm.

A mártáshoz a kockára vágott szalonnát és a hagymát kókuszolajon megdinszteljük.

Rátesszük a gombát, a fokhagymát.

Fűszerezzük.

Hozzáadjuk a felaprított savanyú uborkát és felöntjük a tejszínnel.

Ha sűrű, akkor vízzel hígíthatjuk.

Kockára vágott sült tökkel tálalom.

Csokis trüffel

Hozzávalók

70 gramm natúr kakaópor

30 gramm kakaóvaj

2 dl hűtött kókusztej

2-3 evőkanál olvasztott kókuszolaj

2 evőkanál nyírfacukor

50 gramm törökmogyoró

vaníliakivonat

Elkészítése

A kakaóvajat kisebb darabokra tördelem és a kakaóporral együtt egy tálba helyezem.

Aprítógépben durvára őrlöm a mogyorót

A kókusztejet és a kókuszolajat egy lábasban felforralom, majd ráöntöm a kakaóvajra és addig kevergetem, amíg teljesen sima lesz.

Hozzáadom a nyírfacukrot, a mogyorót és a vaníliakivonatot.

Egy sűrű és önthető masszát kaptam. (Ha túl sűrű, akkor kókusztejel hígíthatom, ha túl híg, akkor kakaóporral sűríthető)

A keveréket 1-2 órára a hűtőbe kell tenni, így megdermed.

Amikor el kezd dermedni, akkor kézzel trüffelgolyókat gyúrunk belőle, amit végül kakaóporban megforgatok.

Tálalásig a hűtőben tartom.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).