Az itt következő összeállítással csak azt szeretnénk bizonyítani, hogy a paleo diéta nem egyenlő az ízekről való lemondással: e diétát követve is főzhetünk változatosan. E néhány recept pedig szolgáljon kedvcsinálónak a paleo élethez.
Hozzávalók
40 dkg hagyma
1 babérlevél
csipetnyi kakukkfű
10 dkg kókuszolaj
1 ek. darált lenmag (vagy zabliszt)
3 tojássárgája
1 leveskocka
1 kávéskanálnyi só
csipetnyi őrölt bors.
Elkészítése
A kókuszolajat felolvasztom és ráteszem a karikára vágott hagymát.
Sózom, borsozom és megszórom a darált lenmaggal.
Hozzáadom a babérlevelet és a kakukkfüvet.
Felöntöm vízzel és hozzáadjuk a leveskockát.
Felforraljuk és a tojássárgákkal behabarjuk.
Reszelt sajttal tálalom.
Hozzávalók:
néhány szelet rostélyos
só, bors, kevés mustár
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 db közepes ecetes uborka
10 dkg friss gomba
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál mustár
Elkészítése
A rostélyost sóval, borssal és mustárral fűszerezem, majd kevés kókuszolajon kisütöm őket. Először mindkét oldalukat hirtelen átsütöm, majd a vizet folyamatosan pótolva zsírjukra sütöm.
A mártáshoz a kockára vágott szalonnát és a hagymát kókuszolajon megdinszteljük.
Rátesszük a gombát, a fokhagymát.
Fűszerezzük.
Hozzáadjuk a felaprított savanyú uborkát és felöntjük a tejszínnel.
Ha sűrű, akkor vízzel hígíthatjuk.
Kockára vágott sült tökkel tálalom.
Hozzávalók
70 gramm natúr kakaópor
30 gramm kakaóvaj
2 dl hűtött kókusztej
2-3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
2 evőkanál nyírfacukor
50 gramm törökmogyoró
vaníliakivonat
Elkészítése
A kakaóvajat kisebb darabokra tördelem és a kakaóporral együtt egy tálba helyezem.
Aprítógépben durvára őrlöm a mogyorót
A kókusztejet és a kókuszolajat egy lábasban felforralom, majd ráöntöm a kakaóvajra és addig kevergetem, amíg teljesen sima lesz.
Hozzáadom a nyírfacukrot, a mogyorót és a vaníliakivonatot.
Egy sűrű és önthető masszát kaptam. (Ha túl sűrű, akkor kókusztejel hígíthatom, ha túl híg, akkor kakaóporral sűríthető)
A keveréket 1-2 órára a hűtőbe kell tenni, így megdermed.
Amikor el kezd dermedni, akkor kézzel trüffelgolyókat gyúrunk belőle, amit végül kakaóporban megforgatok.
Tálalásig a hűtőben tartom.
A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.
A magas rosttartalmú útifű maghéj hatékony segítséget nyújt az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek, vagy diétáznak.